O MENI

Začetek

Violino se je pričela učiti na vrhniški glasbeni šoli v razredu učiteljice Darinke Fabiani. Pouk violine je nadaljevala na Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani pri prof. Cirilu Veroneku. Pri 16. letih je bila dve leti študentka v razredu Ozimovega učenca prof. Briana Finlaysna na Konzervatoriju za glasbo v Celovcu.

Diplome

Z odliko je diplomirala na  AG v Ljubljani pri prof. Dejanu Bravničarju in prof. Vasiliju Meljnikovu. Med študijem violine se je udeleževala številnih mednarodnih poletnih šol violinske in komorne igre, glasbenih revij , državnih in mednarodnih tekmovanj ter prejela več nagrad in priznanj.

Večkrat se je izpopolnjevala na mednarodnih mojstrskih tečajih pri prof. Igorju Ozimu, prof. Vaslav Snitilu na mednarodnem tečaju  v Semmeringu, prof. Tomažu Lorenzu, prof. Vasiliju Meljnikovu, prof. Christiane Hutcap…

Nastopi

Med pomembnejše nastope uvršča finalni koncert mednarodne violinske šole s Sarasatejevimi Ciganskimi napevi, Prokofjevim koncertom za violino v g-molu, dva solistična nastopa v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma s Simfoničnim orkestrom Slovenske filharmonije z virtuozno Sarasatejevo Navarro… Koncertirala  tudi v ciklu Mladi mladim , v Cekinovem gradu in GM oder. Imela je številne koncerte s klavirskim triom po Sloveniji in tujini.

Solistično je tudi večkrat nastopila z Vrhniškim godalnim orkestrom. Na mednarodnem glasbenem festivalu Violina – Bled je prejela posebno nagrado za osebno noto pri izvedbi Mozartove violinske sonate.

Nagrade

Dobitnica je štipendije ustanove Imago Sloveniae. Koncertirala je doma in v tujini v klavirskem triu in godalnem kvartetu. Bila je koncertna mojstrica Komornega simfoničnega orkestra študentov Akademije za glasbo Savitra. Sodelovala je z ansamblom Slavka Osterca in Camerata Slovenica, ki ga vodi prof. Primož Novšak. Svojo glasbeno raznolikost dopolnjuje z igranjem v All capone štrajh triu in s priznanim tolkalistom Zlatkom Kaučičem. Posnela je glasbo za nagrajeni film V leru. Osem let je bila redna članica Orkestra slovenske filharmonije.

Dva skladatelja, N. Paganini in W. A. Mozart, imata posebno mesto v njenem srcu, katerima posveča največjo pozornost. Zadnja leta ustvarja kot samostojna glasbenica.